Bemutatkozás

 

Góth Viktor vagyok. 1997-ben születtem Budapesten.

Az autósporttal 2009-ben kerültem szorosabb kapcsolatba. Ebben az évben indultam először gokartversenyen, az Easykart 60 hazai bajnokságában.

2010-ben és 2011-ben már a Magyar Gokart Szövetség Rotax Junior kategóriájában állhattam rajthoz, a CRG Gokartsport Egyesület színeiben.

A 2012-es versenyidényt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Off Road Rallycross szakág Junior Kupa versenysorozatában teljesítettem maximális sikerrel, az MGAMS tagjaként, egy Suzuki Swift versenyautóval.

2013-ban egy OPEL CORSA B, 2014-ben egy OPEL CORSA C 1.6 autóval indultam az Off Road szakág Magyar Kupa versenyein ahol abszolút bajnok lettem.

2015-ben egy megújult versenyautóval vágtam neki a szezonnak, a hazai és a FIA CEZ Rallycross bajnokságfutamain. Szintén az MGAMS tagjaként. Vezető szerelőm: Nagy István, akinek eddigi sikeres éveimet köszönhetem. A fejlesztések jelentős része a Székesfehérvári Car-Man Bosch Car Servicében folyik.  Gorácz Béla szakmai tanácsaival segíti fejlődésem. A Gulf Hungary már negyedik éve támogat az általuk felajánlott Gulf Racing motor, Gulf Syngear hajtómű és a Gulf Racing Brake Fluid fékolajjal! Az eddigi évekhez hasonlóan az SBR Racinggel is megmaradt a jó kapcsolat. A LAMAX Electronics akciókameráival segítette versenyzésem.

2016-ban egy új csapat tagjaként a Gulf-Overdose Racing Team versenyzőjeként sikerült megvédeni a 2015-ös bajnoki címemet a SuperTourungCars -1600 kategóriában.

2017-ben ismét a Gulf-Overdose Racing Team versenyzőjeként vágtam neki a szezonnak. Sajnos, már az első versenyen tönkre ment az új G Astra versenyautóm motorja, amit következő versenyig nem is lehetett volna megjavítani. Így ebben a kategóriában már lőttek az éves szereplésemnek. Tyuki Bácsi, aki annak idején elindított az autóversenyzés világába a junior Suzukival, felajánlotta az egyik Kupás F Astráját, hogy ne maradjak versenyautó nélkül. Meghálálva segítségét már az első közös produkciónk egy harmadik hely lett. Év közben sikerült két versenyt és annak minden futamát megnyernem, de az utolsó előtti versenyen kétszer is megóvták az autót. A döntő után a technika bizottság kizárt a versenyből nem homológ generátor miatt. Számunkra itt ért végett a rallycross versenyzés.

2018-ban elindultam a Magyar Time Attack bajnokságában a talpra állított Opel Astra G versenyautómmal, sajnos több probléma is felmerült a géppel, így egy nagy átalakításra átadtuk a Hexer garázsnak.

2019-ben ismét egy sikeres évet zárhattam, hála a BP Racingnak és az általuk üzemeltetett Mitsubishi FTO versenyautónak. Az MTA Race2 kategória bajnoka lettem.