MNASZ-MGSZ-RMC-CEEZ 

MNASZ-MGSZ-RMC-CEEZ Gyöngyös 2011.10.16.

 

A szombati szabadedzésen ismételten előjöttek azok a műszaki problémák, melyek a kecskeméti versenyzésemet is nagyon megnehezítették. A gokartom csak az egyik irányban volt jól irányítható. A balos kanyarok ívét képtelen voltam tartani és a kormányzás is nagyon nehéz volt. Csapatom, Pődör Balázs irányításával és Gergő, az új szerelőm minden létező műszert bevetettek a hiba elhárításához. Sajnos nem javult a helyzet. Délutánra már egészen elfáradt a karom, amit eddig még egyszer sem tapasztaltam ennyi vezetés után. De csoda történt, a földön álló gokarton (ha nem megy, mindig állványon van) észrevettük a szintbeli eltérést a két első villa magasságában. Ez, mint később kiderült, majd 2cm volt. Itt csak pár milliméter eltérés fogadható el. 15-20 mm semmi esetre sem. Hát, végre meg volt a hiba. Önbizalmam is kezdett lassan visszatérni. Az új vázam valószínűleg a győri verseny során sérülhetett meg, amit akkor nem vettünk észre. A Kálmán Motorsport a segítségünkre sietett, megígérték, hogy az este folyamán az egyengető padjukon megpróbálják korrigálni a váz hibáját. Mivel még kora délután volt, számomra nem maradt más hátra, mint hazamenni és izgulni, hogy sikerüljön a nagy javítás. Este Balázs, a csapatvezetőm telefonon hívott, hogy sikerült megcsinálni a gépet és Gergő most rakja össze az alapbeállításokkal.

Vasárnap az ötperces bemelegítés során próbáltam megtalálni a gokart egyensúlyát a kanyarokban, de a nagyon hűvös pályán, mint mindenki, én is csak csúszkáltam a használt gumikon. A gépem hátulja nem nagyon tapadt, ezért nem voltak jók a kigyorsításaim. Reménykedtem az időmérő futamra kapott új gumik jó tapadásában és egy jó gyors körben. Valóban jobb lett az irányíthatósága, de még nem volt tökéletes. Ez meg is látszott a lemaradásomban az elejéhez képest. Az 5. helyre kvalifikáltam magam. Az első futam előtt, még állítottak a gépem elején a jobb tapadás érdekében. A rajtot követően feljöttem a negyedik helyre és mivel az első pozícióból kiestek, megörököltem a dobogó harmadik fokát, melyet végig meg is tudtam tartani. Végre megtört a jég, ez volt az idei évem első jónak mondható szereplése a magyar bajnokságban. A döntő futamra a csapatom ismét átnézte a gokartom és sikerült még egy kis tapadást varázsolni az elejére. A döntő futam rajtját jól elcsípve megszereztem a második helyet, de még abban a körben vissza is vették tőlem. Így hárman vonatoztunk az elején a többiek lassan lemaradtak tőlünk. A tízedik körben az első két versenyző csatája következtében az elől haladó csapattársam lecsúszott a poros ívre és lelassult, sikerült elmennem mellette. Már a második helyen haladtam ismét, de csak a tizenkettedik körig, ugyanis sikerült kifékeznem ellenfelem egy visszafordítóban és átvettem a vezetést, melyet meg is tartottam a tizennyolcadik körig, melyben elsőnek intettek le a kockás zászlóval.

 

Sikerült megnyernem az utolsó MGSZ-s gokartversenyem utolsó futamát. Ennél szebb búcsúzást el sem tudtam volna képzelni. Köszönöm csapatomnak a CRG-nek, Pődör Balázsnak és szerelőmnek Gergőnek.